Artis BBNU yang sedang melonjak naik namanya rupanya adalah seorang bekas guru dan pilihan yang dibuat olehnya untuk meninggalkan kerjayanya sebagai pendidik membuatkan dia berasa puas hati dan pilihannya bukanlah sia sia .

Rezeki mencurah-curah, Namie tak menyesal tinggalkan kerjaya guru!

Pelawak, Namie atau nama sebenarnya Najmi Shaharudin, 27, meluahkan rasa syukur kerana sentiasa dilimpahkan dengan rezeki anak seni hiburan meskipun sudah setahun meninggalkan kerjaya sebagai seorang pendidik.

Memetik laporan mStar, Namie mendedahkan dirinya banyak menerima tawaran kerja dalam bidang seni selepas mengambil keputusan serius untuk meninggalkan bidang perguruan.

“Apa yang saya katakan Allah beri saya rezeki dalam setahun ini, setiap hari ada job.
“Alhamdulillah, saya pun tak tahu apa kebaikan yang saya telah buat sampai banyak rezeki diberi,”ujarnya.

Katanya lagi, keputusan meninggalkan kerjaya yang dimuliakan oleh orang ramai itu adalah keputusan yang tepat dan dia kini boleh memberikan sepenuh perhatian dalam menggembangkan karier seni.

Pun begitu, Namie turut memberi peringatan kepada diri sendiri bahawa di sebalik rezeki yang datang itu juga boleh dijadikan sebagai ujian.

“Bagi saya, keputusan yang saya buat ini satu berani mati juga, tapi rahsia Allah itu saya tak tahu.
“Tapi, inilah ketentuan Allah, lagi pun keputusan yang saya buat ini bukannya saya fikir sehari dua tapi sudah bertahun-tahun. Sewaktu saya belum kahwin lagi.. bila dah saya kahwin, saya bincang dengan isteri. Dia yang memahani,
“Tapi bagi saya, rezeki kadang boleh jadi ujian buat kita juga… sama ada buat kita lupa diri atau lain-lain,”katanya lagi.

Tambah Namie, apa yang membuatkan dirinya sedikit janggal adalah layanan daripada segelitir manusia yang dulunya cuma biasa-biasa sahaja, kini makin rapat seolah-olah sudah lama berkenalan.

Akan tetapi, ia bukanlah satu halangan buat dirinya untuk terus memberi layanan bagi mengelakkan diri digelar ‘sombong’.

Terdahulu, pada September 2022, Namie mengumumkan dirinya membuat keputusan untuk meninggalkan kerjaya sebagai seorang guru.

Sumber: mStar (Maszuhaira Sarimin)

KLIK LIKE JIKA ANDA RASA PERKONGSIAN INI SANGAT BERGUNA

Post a Comment

emo-but-icon

Popular Posts

item